Barion Pixel

Rekordméretű gyűrű az Aranyvirág Ékszerszalonban!

A Cívishír cikke a rekordméretű gyűrűről:

Csaknem két éve működik a Csapó utcán az Aranyvirág Ékszerszalon, ami karácsonyi meglepetésajándékként elkészíttette az ország – minden bizonnyal – legnagyobb köves, aranyozott ezüst gyűrűjét. A szenzációs, kiállítási darabnak szánt ékszert december 6-án mutatták be a sajtónak, ami nemcsak méreteivel kelt feltűnést, hanem a szakmát is dicsérni hivatott, hiszen hagyományos, öntéses eljárással készült. A műalkotás lenyűgöző küllemén túl tehát arról is üzen, milyen tehetséges ékszerkészítők űzik a mesterséget igen magas színvonalon.

kép: Cívishír

A gyűrű 248-as méretű, 18 karátos arannyal bevont ezüst, 415 gramm súlyú, az átmérője közel 8 centiméter, azaz egy hozzávetőlegesen 9 méter magas hölgy ujját díszíthetné. Amíg viszont ő nem tér be az Aranyvirágba, bárki megcsodálhatja az egyedi darabot, ami egy normál méretű, átlag 2-4 grammos köves ezüst gyűrű pontos, felnagyított mása.

A bemutatón Denich Rudolf elnök elmondta, a rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület fogja jegyzőkönyvezni és nyilvántartásba venni. A szervezet vállalta, hogy összehasonlító elemzéssel megállapítja és az adatbázisban ennek megfelelően közzéteheti, hogy a szóban forgó kísérlet valóban rekordnak számít-e az adott kategóriában Magyarországon.

Cikkek kategóriában jelent meg ez a bejegyzés.

Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk 1.200 Ft azonnali kedvezménnyel!

Csak kérned kell! Töltsd ki az alábbi mezőket, majd kattints a Feliratkozom a hírlevélre gombra és máris elküldjük neked a kuponkódot is, amivel 1.200 Ft-ot spórolhatsz!

Adatkezelés *
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.